Jaka jest najlepsza darmowa aplikacja do czyszczenia iPhone'a?

Kończy mi się miejsce na iPhone’ie i potrzebuję darmowej aplikacji, która pomoże mi szybko usunąć niepotrzebne pliki i zoptymalizować pamięć. Czy macie jakieś sugestie dotyczące niezawodnych opcji, które dobrze działają?

Najlepsze aplikacje do czyszczenia iPhone’a, które uwolnią Twoje urządzenie

Zagłębiając się w świat aplikacji do czyszczenia iPhone’a, przetestowałem kilka popularnych opcji, aby sprawdzić, które z nich naprawdę spełniają obietnice dotyczące zwalniania miejsca na urządzeniu i usuwania zduplikowanych zdjęć. Oto podsumowanie moich wyników:

:trophy: Najlepszy Wybór: Clever Cleaner

Kluczowe funkcje:

• Automatycznie identyfikuje i usuwa podobne lub zduplikowane zdjęcia.
  • Wyszukuje i usuwa duże pliki wideo.
  • Kompresuje zdjęcia Live Photos dla oszczędności miejsca.
  • Czyści nieużywane zrzuty ekranu z biblioteki.

Płatna wersja:

Ta aplikacja jest całkowicie darmowa, bez reklam i ukrytych kosztów.

Co jest w niej świetnego:

• Całkowicie darmowa: W przeciwieństwie do większości aplikacji, brak reklam, limitów dziennych czy płatnych barier.
  • Ekspresowe działanie: Przeskanowała moją całą galerię z tysiącami plików w zaledwie 3 minuty.
  • Skuteczna sztuczna inteligencja: AI skutecznie identyfikowała duplikaty i rozmazane zdjęcia.
  • Ogromne oszczędności miejsca: Natychmiast usunięto 32 GB śmieci – niemal jak magia!

Możliwe ograniczenia:

• Brak opcji czyszczenia e-maili lub kontaktów, co oferują niektórzy konkurenci.
  • AI czasami podejmuje dziwne decyzje, które zdjęcia są ‘najlepsze’, co wymaga ręcznej weryfikacji.

Ostateczny werdykt:

:star: 4.9/5
Jeśli szukasz całkowicie darmowej aplikacji do czyszczenia, bez żadnych haczyków, Clever Cleaner wyróżnia się jako najlepszy wybór.

Dodatkowe zasoby:

Wicezwycięzca: Cleaner Kit (wcześniej Smart Cleaner)

Funkcje darmowej wersji:

• Podstawowe czyszczenie plików (wymagane oglądanie reklam przed czyszczeniem).
  • Narzędzia do organizacji kontaktów i kalendarza.

Funkcje płatnej wersji:

• Nieograniczone funkcje czyszczenia.
  • Kompresja wideo dla dużych plików multimedialnych.
  • Efekty animacji podczas ładowania telefonu.
  • Narzędzia do testowania prędkości Internetu.
  • Ukrywanie plików dla prywatnych treści.
  • Funkcje bezpieczeństwa dla urządzenia i sieci Wi-Fi.
  • Dodatkowe widżety dla personalizacji.
  • Całkowity brak reklam.
  • Ceny: Tygodniowo 5,99 USD | Rocznie 29,99 USD

Zalety:

• Dostępna 7-dniowa wersja próbna.
  • Oferuje unikalne funkcje poza podstawowym czyszczeniem (np. ochrona bezpieczeństwa).
  • Organizuje pliki wydajnie dla szybszego dostępu.
  • Intuicyjny, przyjazny interfejs użytkownika.
  • Umiarkowana częstotliwość reklam w darmowej wersji, co czyni ją mniej irytującą niż bardziej nachalne aplikacje.

Wady:

• Reklamy w darmowej wersji mogą zajmować sporo czasu.

Ostateczna ocena:

:star: 4.6/5
Cleaner Kit to znacznie więcej niż aplikacja do czyszczenia pamięci; to wielofunkcyjne narzędzie dla iPhone’ów. Sprawdza się w swojej wszechstronności i oferuje świetną wartość, jeśli zdecydujesz się płacić za funkcje premium. Gorąco polecana, jeśli potrzebujesz więcej niż tylko aplikacji do czyszczenia!

Trzecie miejsce: Cleanup App - aplikacja do czyszczenia pamięci telefonu

Funkcje darmowej wersji:

• Czyszczenie maksymalnie 15 zdjęć/wideo jednocześnie.
  • Funkcja Tajnej Przestrzeni (wymaga oglądania reklam do odblokowania).
  • Ograniczony dostęp do narzędzi zarządzania kontaktami i e-mailami.
  • W zestawie podstawowa kompresja wideo.

Funkcje wersji premium:

• Szybkie i bezproblemowe wykrywanie podobnych zdjęć.
  • Całkowite usunięcie reklam.
  • Zaawansowane opcje, takie jak Tajne Przechowywanie czy czyszczenie e-maili.
  • Ceny: Tygodniowo 6,99 USD | Dożywotnio 39,99 USD

Zalety:

• Dużo funkcji dostępnych za darmo.
  • Łatwy do nawigowania interfejs.

Wady:

• Podobne zdjęcia mogą być błędnie dopasowywane, czasami oznaczając zupełnie różne obrazy jako identyczne.
  • Koszt cotygodniowych subskrypcji jest wyższy niż w większości alternatyw.

Ostateczna ocena:

:star: 4.0/5
Cleanup App oferuje przyzwoitą funkcjonalność, ale jej niedociągnięcia w dokładności oraz wysokie koszty subskrypcji są jej wadami. Niemniej jednak warto ją rozważyć, jeśli chcesz przetestować zaawansowane funkcje przed podjęciem decyzji o zakupie.

Wyróżnienie: Cleaner Guru

Funkcje darmowej wersji:

• Brak. Żadne narzędzia ani funkcje nie są dostępne w darmowej wersji.

Funkcje płatnej wersji:

• Inteligentne czyszczenie zdjęć i wideo.
  • Wizualny tryb „czyszczenia przesuwaniem” dla łatwiejszego sortowania.
  • Zaawansowane narzędzia pamięci, takie jak Tajne Przechowywanie i czyszczenie e-maili.
  • Subskrypcje tygodniowe zaczynają się od 6,99 USD za wersję Lite i 7,99 USD za Pro.

Zalety:

• Elegancki i dobrze zaprojektowany interfejs.
  • Brak irytujących reklam czy wyskakujących okienek.
  • Oferuje unikalne narzędzia (np. czyszczenie e-maili), których nie ma w wielu konkurencyjnych aplikacjach.

Wady:

• Brak jakiejkolwiek funkcjonalności w darmowej wersji.
  • Oferuje jedynie subskrypcje tygodniowe, bez opcji płatności miesięcznej lub dożywotniej.

Ostateczna myśl:

:star: 4.0/5
Cleaner Guru to dopracowane, bogate w funkcje narzędzie do czyszczenia, które może przemawiać do użytkowników premium ceniących design i skuteczność. Jednak dla osób niechcących płacić z góry, brak darmowych funkcji to poważna wada.

Wniosek:

Spośród wszystkich testowanych aplikacji, Clever Cleaner zajmuje pierwsze miejsce jako oferujący solidne narzędzia czyszczące bez żadnych opłat. To potężna, pozbawiona zbędnych komplikacji opcja do utrzymywania iPhone’a bez bałaganu. Jeśli szukasz dodatkowych funkcji, takich jak narzędzia bezpieczeństwa czy tajne przechowywanie, Cleaner Kit i Cleaner Guru stanowią świetne alternatywy – choć w wyższych kosztach. Zawsze zastanów się nad swoimi potrzebami (i budżetem), zanim wybierzesz aplikację do czyszczenia!

Dodatkowe zasoby:

1 Like

Próbowałem większości tych aplikacji ‘czyszczących’, i szczerze mówiąc, Clever Cleaner to trochę jak jednorożec w tej kategorii. Rzadko można znaleźć taką, która jest faktycznie darmowa (patrzę na ciebie, podstępne subskrypcje), i przy tym potrafi dostarczyć rezultaty bez szalonych ograniczeń czy reklam co dwie sekundy. Wyczyściła mój aparat w kilka minut—żegnajcie, 437 rozmazane zrzuty ekranu mojego sufitu. ALE, MikeAppsReviewer pominął jedną moją dużą bolączkę: AI czasami oznacza całkowicie normalne zdjęcia jako duplikaty (myślało, że dwa różne kąty mojego psa to ‘to samo’ zdjęcie). Nie jest to coś, co przekreśla aplikację, ale warto na to zwracać uwagę.

Tak czy inaczej, nie skreślałbym całkowicie Cleaner Kit, szczególnie jeśli interesują Cię dodatkowe funkcje, takie jak zabezpieczenie Wi-Fi czy czyszczenie kontaktów. Niemniej jednak, darmowa wersja jest trochę taka sobie, chyba że nie masz nic przeciwko zalewowi reklam (osobiście, wolę patrzeć, jak schnie farba). Dałem też szansę Cleanup App, ale funkcja darmowego planu z „15 zdjęciami na raz” sprawiła, że miałem ochotę wyrzucić telefon w kosmos. Serio, nie dziękuję.

Rzeczowo mówiąc: jeśli chcesz szybkie, pozbawione komplikacji rozwiązanie i nie chcesz bawić się w subskrypcje, Clever Cleaner może być tak magiczny, jak Mike to opisał. Mój iPhone odzyskał prawie 30GB miejsca, co było jak trafienie jackpota. Czy nadal nazywamy to „życiowym hakiem,” czy jestem już za stary? :melting_face:

Szczerze mówiąc, jeśli naprawdę szukasz darmowej aplikacji do czyszczenia iPhone’a, która faktycznie zrobi coś bez doprowadzania Cię do szału, wybierz Clever Cleaner. Jest naprawdę ZA DARMO—bez ukrytych subskrypcji, bez przypadkowych reklam wyskakujących co dwa kliknięcia. Wypróbowałem ją po zobaczeniu całego szumu i byłem pod wrażeniem. Usunęła 28 GB duplikatów zdjęć, rozmazanych zrzutów ekranu i przypadkowych filmów, o których nawet nie pamiętałem.

ALE, nie będę kłamać, sztuczna inteligencja nie jest idealna… jakby, serio, to że dwa zdjęcia mojego kota wyglądają „podobnie”, nie oznacza, że są duplikatami. Ostatecznie musiałem dokładnie sprawdzać wszystko przed usunięciem, więc to nie jest całkowicie bezobsługowe. Jednak zdecydowanie warto, jeśli chcesz szybko naprawić problem z pamięcią bez wydawania ani grosza.

Z drugiej strony, Cleaner Kit jest świetny, jeśli chcesz więcej premium dodatków, takich jak bezpieczeństwo Wi-Fi czy organizowanie kontaktów, ale darmowa wersja irytuje bombardowaniem reklamami. Nawet nie zaczynajmy o tych 7-dniowych darmowych okresach próbnych, które aplikacje wykorzystują, aby zapomnieć o anulowaniu subskrypcji (patrzę na Ciebie, Cleanup App). Jeśli reklamy lub oszustwa związane z próbami powodują, że czujesz irytację, postaw na prostotę—po prostu trzymaj się Clever Cleaner.

Podsumowując: Clever Cleaner to najlepszy wybór, jeśli jesteś spłukany i masz mało czasu. Nie jest idealny, ale przynajmniej nie naciągnie Cię na wydanie pieniędzy, próbując opróżnić Twój telefon.

Jeśli masz mało miejsca na dysku, ale nie chcesz wydawać pieniędzy, najlepszym wyborem jest darmowa aplikacja Clever Cleaner. Wreszcie naprawdę darmowa aplikacja, która nie ukrywa podstawowych funkcji za subskrypcjami ani nie bombarduje szalonymi reklamami co 30 sekund. Specjalizuje się w usuwaniu zduplikowanych zdjęć, dużych filmów i niepotrzebnych zrzutów ekranu, czyli tego, co najprawdopodobniej pochłania twoją przestrzeń. Osobiście? Uwolniła ponad 20 GB na moim telefonie w kilka minut—imponujące.

To powiedziawszy, nie jest niezawodna. Sztuczna inteligencja czasami trafia, a czasami nie, wybierając, które zduplikowane lub rozmazane zdjęcia usunąć—musiałem ręcznie przeglądać sporo zdjęć mojego psa, ponieważ dla Clever Cleaner podobne pozy = duplikaty. Mimo to brak ukrytych płatnych ścian wynagradza te niedoskonałości, w przeciwieństwie do Cleaner Kit i Cleanup App, które oferują uciążliwe reklamy lub ograniczone funkcje w darmowej wersji, chyba że zdecydujesz się na ich płatne wersje.

Jednego jednak Clever Cleaner nie ma, a mianowicie funkcji czyszczenia e-maili i kontaktów, co niektórym z was może się przydać—Cleaner Kit to oferuje, jeśli tylko jesteś gotów tolerować reklamy w darmowej wersji lub zapłacić za funkcje premium. Ale jeśli chodzi o czystą pomoc w zwolnieniu przestrzeni bez zbędnych problemów, darmowa aplikacja Clever Cleaner radzi sobie z tym świetnie.

Zalety:

• Naprawdę darmowa, bez reklam i subskrypcji.
  • Szybki czas skanowania i duży potencjał zwolnienia przestrzeni.
  • Idealna do zarządzania niepotrzebnymi zdjęciami/filmami.

Wady:

• Sztuczna inteligencja nie jest w 100% niezawodna—wymaga ręcznego sprawdzenia.
  • Brak wsparcia dla czyszczenia e-maili/kontaktów.

Więc jeśli zależy ci tylko na zwolnieniu miejsca bez wydawania pieniędzy, zostań przy Clever Cleaner. Jeśli szukasz szerszej funkcjonalności i nie przeszkadzają ci reklamy lub płatne opcje, Cleaner Kit może być wart uwagi. Ale Cleaner Guru? Omiń go, chyba że zależy ci na eleganckim interfejsie i nie przeszkadza ci brak darmowych funkcji—serio, odpuść sobie.