iPhone’umun depolama alanı dolu ve alan açmaya yardımcı olacak güvenilir ve etkili uygulamalar arıyorum. Büyük dosyaları ve fotoğrafları kaldırmayı denedim, ancak bu yeterli olmadı. Bu konuda yardımcı olabilecek uygulama önerileriniz var mı?
iPhone Temizleme Uygulamalarını Keşfetmek: Kapsamlı Bir Analiz
iPhone’lardaki depolama yönetimini iyileştirme arayışında, işe yarar olanları belirlemek, etkisiz olanları çürütmek için bir dizi temizleme uygulamasını test ettim. İşte tam detaylar:
En İyi Seçim: Akıllı Temizleyici - En İyi iPhone Temizleme Uygulaması
Temel Özellikler
- Benzer veya çoğaltılmış fotoğrafları kolayca bulup siler.
- Büyük ve fazla yer kaplayan videoları tespit edip siler.
- Canlı Fotoğrafları sıkıştırarak değerli depolama alanını geri kazandırır.
- Gereksiz ekran görüntülerini tespit eder ve siler.
Fiyat Bilgisi
- Tamamen Ücretsiz!
- Reklamsız. Gizli maliyet yok.
Performansın Öne Çıkanları
Sınırsız Kullanım – Reklam yok, abonelik gerekmez ve sinir bozucu sınırlar bulunmuyor.
Hızlı Taramalar – Galerimi 3 dakikadan kısa bir sürede tamamen taradı.
Akıllı Yapay Zeka Sıralaması – Çoğaltılmış ve bulanık gereksiz fotoğrafları tespit etmede gayet iyi (her zaman mükemmel olmasa da).
Olağanüstü Temizlik – Hiç uğraşmadan 32GB alan açtı!
Geliştirilmesi Gereken Alanlar
Sınırlı Kapsam – Bazı rakiplerden farklı olarak e-posta veya kişi temizleme özellikleri sunmuyor.
Kusurlu Yapay Zeka – Bazen bir dizi içerisindeki ‘en iyi’ fotoğrafı yanlış değerlendiriyor, manuel kontrol gerektiriyor.
Nihai Karar
4.9 / 5
Gerçek anlamda ücretsiz bir uygulama olarak, Akıllı Temizleyici basit, etkili ve indirilmeye değer bir seçenek.
Ek Bilgiler İçin Yararlı Kaynaklar
- Akıllı Temizleyici Demo’sunu YouTube’da İzle
- Insanelymac’te iPhone Temizleyici Uygulamalarıyla İlgili Görüşler
- Akıllı Temizleyici’nin Resmi Web Sitesi
- Reddit’te iPhone’da Çoğaltılmış Fotoğrafları Kaldırmak için Adım Adım Kılavuz
- Macgasm’de İncelenen iOS Temizleyici Uygulamaları Özetleri
- Reddit’te Akıllı Temizleyici Tartışmaları
Alternatif Seçenekler
1. Cleaner Kit (Eski Adıyla Akıllı Temizleyici)
Ücretsiz Özellikler
- Reklam izledikten sonra dosyaları temizler.
- Rehber ve takvimleri verimli bir şekilde düzenler.
Ücretli Özellikler (Pro Planı)
- Sınırsız dosya temizleme.
- Video sıkıştırma seçenekleri.
- Ekstralar: şarj animasyonu ve internet hız testi araçları.
- Hassas dosyaları gizleme ve cihaz, web & Wi-fi güvenliğini artırma.
- Daha iyi üretkenlik için widget’lar.
- Fiyat: Haftalık $5.99 veya Yıllık $29.99.
Artılar
Tüm işlevlerini denemek için 7 günlük ücretsiz deneme sunar.
İnternet testi ve web güvenlik özellikleri gibi temizleme eklentileri ile etkileyici çeşitlilik.
Akıcı ve kullanıcı dostu arayüz.
Fotoğraf/video sınıflandırmasını etkili bir şekilde yapar, temizlemeyi kolaylaştırır.
Ücretsiz versiyondaki reklam araları makul seviyede.
Eksiler
Ücretsiz sürümdeki reklamlar temizleme işlemlerini geciktirir.
Genel İzlenim
4.6 / 5
Cleaner Kit, temel temizliğin ötesine geçerek hız testi ve güvenlik araçları gibi ekstralarla öne çıkıyor. Ücretsiz deneme, kullanıcıların taahhütte bulunmadan önce keşfetmesine olanak tanıyor.
2. Cleanup App - Telefon Depolama Temizleyici
Ücretsiz Özellikler
- Yükseltmeden yalnızca 15 fotoğraf/video temizleyebilirsiniz.
- Reklam izleyerek sınırlı “Gizli Alan” erişimi sağlar.
- Kişi Yöneticisi ve video sıkıştırma seçenekleri sadece deneme sürümünde mevcuttur.
Ücretli Özellikler
- Çoğaltma algılamada sınırsız işlevsellik.
- Reklamsız temizleme işlemleri.
- Gizli dosya depolama ve geliştirilmiş organizasyon yetenekleri.
- Fiyat: Haftalık $6.99 veya Ömür Boyu $39.99.
Artılar
Ücretsiz versiyonda deneme amaçlı zengin özellikler sunar.
Çoğu rakibe kıyasla daha geniş bir temizleme araç setine sahip.
Kullanıcı dostu tasarımı kolaylık sağlar.
Eksiler
“Benzer” olarak işaretlenen bazı fotoğraflar aslında aynı görünmeyebilir ve yanlış yönetim potansiyeli yaratabilir.
Haftalık abonelik fiyatları muadillerine oranla daha yüksektir.
Genel İzlenim
4.0 / 5
Yükseltmeden önce özellikleri denemesi açısından harika, ancak abonelik maliyetleri ve yanlış sınıflandırma sorunları onu diğerlerine göre biraz geride bırakıyor.
3. Cleaner Guru: Üst Düzey Ücretli Temizlik Aracı
Cleaner Guru Hakkında Daha Fazlası
Ücretsiz Özellikler
- Sunulmamaktadır, tamamen ücretli planlara dayalıdır.
Ücretli Özellikler
- Akıllı kaydırarak temizleme ve video sıkıştırma seçenekleri.
- Gizli depolama ve kişi yönetimi gibi ekstra araçlar içerir.
- Fiyat: Haftalık $7.99 (Pro) veya $6.99 (Lite).
Artılar
Reklamlardan rahatsız olmayacağınız tamamen pürüzsüz bir deneyim.
Hızlı tarama zaman kazandırır.
E-posta temizleme gibi nadiren bulunan özellikler.
Görsel olarak cilalı bir kullanıcı arayüzü ile premium bir his sunar.
Eksiler
Ücretsiz deneme seçenekleri sunmaz; tamamen ücretli bir deneyim.
Yalnızca haftalık aboneliklerle sınırlı bir ödeme sistemi.
Genel İzlenim
4.0 / 5
Cleaner Guru, göz alıcı performansı ve e-posta temizleme gibi benzersiz özellikler getiriyor, ancak esnek ödeme planlarının eksikliği bazıları için caydırıcı olabilir.
Son Düşünceler
iPhone için depolama temizleyicileri değerlendirildiğinde, Akıllı Temizleyici tamamen ücretsiz ve son derece etkili bir seçenek olarak zirvede yer alıyor. Diğer yandan, Cleaner Kit ve Cleaner Guru temel temizliğin ötesine geçmek isteyen kullanıcılar için ekstra çok yönlülük sunuyor.
Dürüst olmak gerekirse, depolama temizlemek için bir uygulama kullanmak bazen işe yarar bazen yaramaz, ama @mikeappsreviewer’ı destekleyerek Akıllı Temizleyici’yi tavsiye edeceğim. Neden mi? Ücretsiz ve sizi bazıları gibi reklamlara veya abonelik tuzaklarına boğmuyor (sana bakıyorum, Temizleyici Guru). Bununla birlikte, yalnızca temizleyici uygulamalara güvenmeyin.
İşte gerçekten işe yarayan şeyler:
- Kullanılmayan Uygulamaları Boşalt: Ayarlar > Genel > iPhone Depolama’ya gidin ve Apple’ın işini yapmasına izin verin. Uygulamaları boşaltmak veriyi korur ancak uygulamanın kendisini temizler—bu bir sihir.
- Büyük Ekleri Gözden Geçir: Mesajlar’da, “Büyük Ekler” listesini kontrol edin. Aylar önce gönderdiğim 500MB’lık bir mem hala telefonumda yer kaplıyordu.
- iCloud’u Kullanın: Hala iCloud Fotoğrafları ve depolama optimizasyonunu kullanmıyorsanız, gerçekten ne yapıyorsunuz? Depolamayı optimize etmeyi etkinleştirin ve galerinizin yarısı bulutta kaybolsun.
Uygulamalara gelince, Akıllı Temizleyici, sadeliğiyle öne çıkıyor—fazla özellik yok, sadece etkili şekilde çöp dosyaları, kopyalar ve şişkin medyaları temizliyor. Ancak bazen bu araçlara güvenmekte tereddütte kalıyorum. Yani, bulanık, artistik “kaza” fotoğraflarımın hangilerinin çöp olduğunu seçmesi için gerçekten bir AI’ya güvenebilir miyim?
Ayrıca, Temizleyici Kit fena değil gibi duruyor eğer reklamlara aldırmazsanız, ama haftalık 5,99 dolarlık planı mı? Asla. Altı doları harcayacak daha iyi yollar var.
Depolama yönetimi için gerçek MVP aslında biraz elle yapılan temizlik (evet, çaba). Manuel ayarlamaları, Akıllı Temizleyici gibi basit bir şeyle birleştirin ve yakında daha fazla meme için yeriniz olacak.
iPhone depolama alanınızın dolması, kimsenin istemediği modern çağın korku hikayesi gibi bir şey, sizi hissediyorum. Bakın, @mikeappsreviewer ve @ombrasilente bazı sağlam öneriler sundu, özellikle Clever Cleaner hakkında, bu uygulama oldukça etkili ve (hallelujah) ücretsiz görünüyor. Ama size başka bir bakış açısı daha sunayım.
Öncelikle, Clever Cleaner gibi uygulamalar, kopyaları ve büyük dosyaları yönetmek için harika, ancak bazen en iyi çözümlerin App Store’da gömülü olmadığını unutmayalım. İşte GERÇEKTEN işe yarayan ve uygulamalara %100 bağımlı olmayan bazı ekstra ipuçları:
-
Safari Önbelleğini Temizleyin: Cidden, tarayıcınız muhtemelen yıllardır gereksiz bir veri yığını biriktiriyor. Ayarlar > Safari > Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle yoluna gidin. Boom, anında rahatlama.
-
Apple’ın Kullanılmayan Uygulamaları Silme Seçeneği: Tamam, @ombrasilente bu konuya değindi ama cidden, “Kullanılmayan Uygulamaları Sil” özelliği elit. Uygulamaları siliyor ancak verileri saklıyor, böylece önemli hiçbir şeyi kaybetmeden tekrar yükleyebiliyorsunuz.
-
Whatsapp Çöp Yığını: Whatsapp sinsidir — Ayarlarına gidip “Depolama Yönetimi” seçeneğini kontrol edin. Üç yıl önce birinin bana gönderdiği 700MB’lik rastgele bir keçi meme videosu buldum. Hop, depolama alanı açıldı.
-
Mac/PC için Üçüncü Parti Dosya Temizleyiciler: Telefonunuzu bir bilgisayara bağlayın ve iMazing (ücretsiz değil ama sağlam) gibi araçlarla cihazınızdaki önbellekleri daha derinlemesine temizleyin. Biraz geek işi ama oldukça etkili.
Bu arada uygulamalara gelince, Clever Cleaner HARİKA ama küçük bir sıkıntım var: bu tür otomatik temizlikler her zaman kusursuz olmayabiliyor. Yani, bulanık fotoğraflarınızın hangilerinin çöp olduğunu ve hangilerinin, hmm, ~sanatsal~ olduğunu bir yapay zekanın karar vermesine ne kadar güvenirsiniz? Tembel günler için harika ama silmeden önce iki kez kontrol etmek gerek (ben oradaydım, pişman oldum).
Eğer ödeme yapmak sizin için sorun değilse, Cleaner Kit çanlar ve ıslıklar ile fena değil ama ücretsiz versiyonundaki reklamlar sinir bozucu ve haftalık 5,99$ mı? Hayır, bir kahve almayı tercih ederim. Ayrıca Cleaner Guru? Aşırı pahalı ve bu katı aboneliklerle çok sınırlı. Sağlam bir uygulama, ama diğer ücretsiz uygulamalar Clever gibi işin %90’ını yaparken depolama şişkinliği için buna değmez.
Ayrıca, PSA: Fotoğraflarınızı iCloud veya Google Photos’a taşıyın (10/10 önerilir), ardından gerçek cihazınızdan silin. Bu bir tür depolama sihri gibi — ama şüpheli ödeme duvarları veya reklamlar olmadan.
ÖZET: Clever Cleaner, hızlı çözümler için harika ve bütçe dostu. Safari önbelleği, kopya memeler ve mesajlarınızdaki devasa videolar gibi şeyleri manuel olarak temizleme ve bulut depolama ile birleştirerek kullanın. Gerçekten ekstra özelliklere ihtiyacınız olmadıkça daha pahalı ‘temizleyici’ uygulamalara kanmayın.
iPhone Depolama Sorununu Kökten Çözelim
Tamam, @ombrasilente ve @mikeappsreviewer tarafından önerilen Clever Cleaner hakkındaki (ki gerçekten ücretsiz bir seçenek için mükemmel bir tercih gibi geliyor) zaten sağlam önerilere dalmadan önce, işi biraz çeşitlendirelim. Clever Cleaner’ın gerçekten ücretsiz olduğunu ve 32GB alanı kolayca geri verdiğini (ücretsiz bir uygulama için büyük bir kazanç) göz ardı etmek zor olsa da, bu tartışmaya daha fazla katkı sağlayabileceğini düşündüğüm şeyler şunlar:
Doğru Strateji Kombinasyonu:
-
Mesaj Zincirlerini Kurcalayın
Eğer GIF paylaşımlarını ve memeleri seven biriyseniz (burada suçluyum), Ayarlar > Genel > iPhone Depolama yoluyla Mesajlar’a gidin ve o “Büyük Ekleri” temizleyin. Sıradan sohbetlerden ne kadar çok gereksiz dosya biriktiğine şaşıracaksınız. -
iCloud + Yerel Organizasyon
Kabul ediyorum—Cleaner Guru veya Cleaner Kit gibi uygulamalar daha “şık” özellikler için harika olabilir, ancak dahili iCloud ayarı fotoğraf yedeklemelerinde de gayet iyi çalışır. Bunları telefonunuzdan silebilir ve gerektiğinde geri alabilirsiniz. Ayrıca, “benzer dosya” otomatik silme işlemlerinden endişe ediyorsanız, iCloud aracılığıyla önemli fotoğrafları manuel olarak temizlemek, bir uygulamanın hangi kedinizin en iyi fotoğrafı olduğuna karar vermesinden daha güvenlidir. -
Clever Cleaner’ın Güçlü Yanları (VE Sınırlamaları)
- Artıları: Reklam veya gizli ücret yok, bu tür uygulamalara yeni başlayanlar için bile arayüz sezgiseldir ve yapay zeka tekrarlarla ve hoşa gitmeyen karelerle başa çıkmada mükemmeldir.
- Eksileri: Yapay zeka kusursuz değil—bir fotoğrafın kaybı sizi rahatsız etmiyorsa bile seçimlerine körü körüne güvenmeyin. Ayrıca, bir e-posta/iletişim temizleme seçeneğinin olmaması, Cleaner Guru gibi bazı daha esnek ancak daha pahalı uygulamalara kıyasla belli başlı güç kullanıcılarını sınırlayabilir.
-
Safari Dostunuz Değil
Eğer sıkı bir Apple Safari kullanıcısıysanız, farkında olmadan MB’larca ön bellekteki web sitesini tutuyorsunuz. Bunu gözden kaçırmayın; Ayarlar > Safari > Geçmişi Temizle’ye gidin. Tek dokunuş. Oldu bile. -
Fotoğraf Temizliğinin Ötesine Geçin
Tabii ki Clever Cleaner, görsel medyanın kralı, ancak karmaşık depolama ihtiyaçlarınız varsa (dosya düzenleme, Wi-Fi hızını izleme—rastgele ama kullanışlı), Cleaner Kit gibi uygulamalar devreye giriyor. Sadece $5.99 haftalık abonelik sorunu biraz sıkıcı. Gerçekten tüm bu ekstralara ihtiyacınız var mı? Şüpheli.
Diğer Uygulamalar Hakkındaki Düşüncelerim
- Cleaner Guru: Dinleyin, e-posta temizleme özelliğine sahip olmak göz ardı ediliyor. Ancak ücretsiz bir deneme bile sunmadan baştan ücret talep etmek? Sinir bozucu. Beni $7.99/haftada kaybetti.
- Cleanup App: Neden bu kadar pahalı??? Gösterişli olmak gizli dosya saklama özelliğini seven biri değilseniz $39.99 ömür boyu ödeme yapmayı haklı çıkarmaz. Ancak gerçek fayda için çoğu kullanıcı için gereksiz.
- AI’ye Güven? Meh. Clever Cleaner’ın yapay zekası bazı bulanık fotoğrafları sanat olarak görürken altın değerindeki fotoğrafları silebilir. Bu sizi sinirlendiriyorsa, belki kısmen manuel düzeltme yöntemlerine bağlı kalmalısınız.
TL;DR
Clever Cleaner, sıfır maliyetle gerçek sonuçlar arıyorsanız kolay bir seçim, ancak bunu manuel yöntemlerle birleştirmeyi unutmayın, örneğin mesaj eklerini temizlemek ve iPhone ayarları üzerinden uygulamaları boşaltmak gibi. E-posta temizleme veya dosya düzenleme gibi daha ağır çözüm ihtiyaçlarına sahipseniz, Cleaner Guru sizin için parlayabilir—ancak can yakan bir fiyatla.